Hesteambulanse

Hesteambulanse utviklet i samarbeid med Ifor Williams Norge AS

I samarbeid med Ifor Williams Tilhengere og Rikstotoklinikken Bjerke har vi designet og produsert Norges første hesteambulanse!Nyheten ble presentert i forbindelse med Norwegian Horse Festival - NHF på Lillestrøm.

- Hestevelferd er viktigere enn noen gang, og med kostbare hester både innenfor trav, galopp og ridning er det viktig at hestenæringen i Norge har et tilbud som kan ta vare på hester som blir skadet og trenger øyeblikkelig hjelp.

Duenger, Agria, Andresen Dressage og Danske Bank har gjort prosjektet mulig. De har alle bidratt med midler til prosjektet.- Ambulansehengeren er utstyrt med en mobil undersøkelsesboks som kan trilles ut av hengeren. I denne kan hestene bli undersøkt og behandlet. I undersøkelsesboksen er det magebelter, så hester med brudd kan heises opp og avlaste bena under transport. Boksen vinsjes inn i hengeren, som også er utstyrt med ekstra belysning, ventilasjon og medisinskap.

Hengeren vil stå på Bjerke Dyrehospital, og lånes ut til stevnearrangører for selvkost. Hengeren skal være «klinikk-nøytral», slik at hestene transporteres til nærmeste klinikk for behandling.

Med denne hengeren har hestenæringen fått et nytt tilbud som gjør at skadde eller alvorlig syke hester kan komme til behandling der dette er forsvarlig, som et alternativ til avlivning.

- Hester tilført kompetanse gjennom avl, trening og konkurranse kan ikke sammenlignes med produksjonsdyr. Derfor er denne ambulansehengeren et viktig bidrag til ytterligere å profesjonalisere hesteholdet i Norge, sier Tore Sannum ved Bjerke Dyrehospital.